כך יצרנו ב-BY את האוואטר של זוהר ארגוב

37 שנים לאחר מותו, זהר ארגוב, מלך המוזיקה הים-תיכונית, שב לבמה בזכות טכנולוגיה פורצת דרך המשלבת בינה מלאכותית עם מידול קולי וחזותי. במופע ייחודי ומסעיר, הראשון מסוגו בישראל, הצטרף "המלך" ל"פרויקט של רביבו" לסדרת הופעות חיות על בימת האנגר 11 בתל אביב, שהחלה ב-27 באוקטובר 2024.

הטכנולוגיה החדשנית בה נבנה המודל הויזואלי והקולי של זהר ארגוב, אפשרה לבמאי המופע זוהר רבינוביץ' וצוות היוצרים, ליצור מופע חדש עם שירים שהאווטאר של זהר ארגוב מבצע בפעם הראשונה על במה, לצד להיטים בלתי נשכחים כמו "הפרח בגני" ו-"אלינור" בעיבודים חדשים ועדכניים. המופע החדש משלב טכנולוגיות קצה של עולם הבמה והמולטימדיה ויביא לקהל הישראלי חדשנות שלא נראתה בארץ עד היום.

האווטאר של זהר ארגוב נוצר בטכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית, בתהליך טכנולוגי מורכב המשלב מידול קולי וויזואלי אשר משחזר באופן מדויק את תנועות גופו והבעות פניו של זהר. הטכנולוגיה הוויזואלית נוצרה על ידינו ב-B.Y הפקות, וחברת Session42 יצרה את המודל הקולי.

זו הפעם הראשונה בעולם שבה נעשה שימוש בטכנולוגיית AI בהפקה מוזיקלית חיה. חברת Session42 השתמשה בפלטפורמת HitCraft שלה להפקת חלקים מהמוזיקה, כאשר המפיק המוזיקלי טל פורר שילב הפקות מסורתיות עם טכנולוגיית AI, ובכך יצר תמהיל מוזיקלי ייחודי. B.Y הפקות אחראית על היצירה החזותית והחוויה האימרסיבית, וביחד עם "פרויקט של רביבו" הם יצרו מופע שמשלב אמנים חיים עם אוואטר, ומציע לקהל חוויה יוצאת דופן שלא נראתה בישראל עד היום.

תהליך הפקת האווטאר:

  1. מידול חזותי: חברת B.Y הפקות יצרה את הדמות הוויזואלית של ארגוב באמצעות טכנולוגיות AI מתקדמות, המשחזרות במדויק את תנועות גופו והבעות פניו.
  2. שחזור קולי: חברת Session42 פיתחה את הקול של האווטאר, תוך שימוש בפלטפורמת HitCraft להפקת חלקים מהמוזיקה, בשילוב בין הפקות מסורתיות וטכנולוגיות AI.
  3. שילוב במופע חי: האווטאר מבצע שירים חדשים ולהיטים מוכרים כמו "הפרח בגני" ו"אלינור" בעיבודים עדכניים, לצד אמנים חיים, במופע המשלב טכנולוגיות קצה של עולם הבמה והמולטימדיה.

מופע זה מסמן פריצת דרך בתחום המוזיקה והבידור בישראל, ומציע חוויה ייחודית המשלבת בין מורשת מוזיקלית לחדשנות טכנולוגית.

ה-"Augmented Stage" הוא מונח שמתאר את השימוש במערכות מולטימדיה מתקדמות ליצירת דור חדש של מופעים המשלבים מציאות רבודה (AR) על הבמה. בפעם הראשונה, הקהל הישראלי חווה מופע שבו אמן וירטואלי מופיע לצד אמנים פיזיים על הבמה, תוך שימוש במערכות מולטימדיה מתקדמות של מציאות רבודה, המאפשרות לאנשים ואובייקטים אמיתיים ווירטואליים להופיע יחד במופע לייב.

 

 

זוהר רבינוביץ', במאי המופע: "מדובר בדור חדש של מופעים. לאחר שנים של עשייה ופיתוח, אנחנו יוצרים מציאות רבודה בימתית בה יופיעו אווטאר וירטואלי לצד אמנים חיים יחד לייב על הבמה".

 

 

 

אולי יעניינו אותך גם: