דברו איתנו

טלפון – 03-9242682
פקס – 03-9242679
[email protected]
המגשימים 20, פתח תקווה
ת.ד. 7631, מיקוד: 4934829
עולם השיווק משתנה ללא הרף, וככל שחלים שינויים טכנולוגיים או חברתיים, המגמות משתנות, מושגים חדשים צצים ואסטרטגיות שיווקיות נולדות לעולם, עסקים מיישרים קו.
אחד המונחים שהפך לאחרונה ליותר ויותר שגור בעולמות האסטרטגיה השיווקית הוא מיתוג מעסיק (Employer branding) הוא אומנם קיים כבר לא מעט שנים, אך בשנים האחרונות זכה בעצמו ל"מיתוג מחדש", כך שמעסיקים רבים בארץ ובעולם מבינים את חשיבותו ותרומתו הרבה.
מיתוג מעסיק עוסק בתדמית של העסק בעיני העובדים, ובאימוץ ערכים אשר תורמים רבות לחיבור בין העובדים לבין המעסיקים. במילים אחרות הוא עוסק ברצון ליצור תפיסה של העסק או הארגון כמקום שטוב לעבוד בו.
כיום יותר ויותר חברות מבינות את הכוח העוצמתי הטמון בחיבור בין העובדים למותג. כאשר העסק נתפס כמקום חיובי ומיטיב לעובדים שלו, אוטומטית הוא יהפוך למאוד נחשק ואטרקטיבי גם עבור עובדים פוטנציאליים, מה שמקבל המון משמעות בתחומים תחרותיים, במיוחד בעידן שבו עסקים מתחרים על ליבם של כישרונות צעירים ומבטיחים.
כמו כן, השפעה זו ניכרת גם בתחומים אחרים כמו למשל בהגדלת המכירות (שכן העובדים מחויבים יותר להצלחתו של העסק), באווירה במקום, בתדמית החיובית של העסק בעיני הלקוחות והספקים ועוד.
לקידום מיתוג מעסיק יש השפעה על תחומים רבים, לרבות על גיוס עובדים חדשים:
עם מיתוג מעסיק טוב תוכלו לחסוך עד כ- 50% בעלויות הגיוס, בהשוואה לעסקים בהם מיתוג המעסיק גרוע או ממוצע. תוכלו להימנע מתחלופת עובדים בתדירות גבוהה ולגרום לעובדים שלכם לרצות להישאר בעבודתם, בנוסף, יהיה לכם קל הרבה יותר למשוך מועמדים פוטנציאליים אליכם, ולא תצטרכו להשקיע בכך מאמצים רבים. כיום כאשר כולם נמצאים ברשתות החברתיות, העובדים שלכם הם השגרירים הכי טובים.
אם נסכם זאת לנקודות עיקריות, הערך של מיתוג מעסיק בא לידי ביטוי בדברים הבאים:
אם אתם רוצים לבנות לעצמכם מיתוג מעסיק חזק ומוביל, קחו בחשבון שהדבר דורש השקעה ומעורבות של כולם, החל בעובדים דרך המחלקות ועד ההנהלה. כדי שהתהליך יהיה כמה שיותר יעיל, היעזרו בשלבים הבאים:
ברוב הארגונים מחלקת משאבי האנוש אחראית על מיתוג מעסיק. אולם אם אתם רוצים שתהליך המיתוג יהפוך לסיפור הצלחה, חשוב לערב את ההנהלה ולרתום את כל הארגון לתהליך, החל בהקצאת משאבים, דרך הקצאת צוות של מומחים מתחומים שונים (שיווק, תקשורת ו-IT) ועד הקצאת זמן והפיכת העובדים לשגרירים.
גם אם אינכם מקדמים מיתוג מעסיק בפועל, קחו בחשבון שלכל עסק יש מיתוג מעסיק, כולל לעסק שלכם, גם אם אתם לא מודעים לכך. לכן כדאי שתתחילו להיות מודעים לאופן שבו העובדים תופסים את העסק. הרבה פעמים הנטייה היא לחשוב שאתם מטפחים מקום שטוב לעבוד בו, אך לא תדעו באמת אם כך הדבר, אלא אם כן תבדקו. לכן אספו מידע ונתונים, הבינו את הערך של העסק ואת התדמית שלו, הגדירו היכן תרצו להיות כמעסיקים ומלאו את הפערים.
לאחר שאתם רואים את התמונה הגדולה (אנו ממליצים להתבונן על המציאות בכנות), זה הזמן להגדיר יעדים ובהתאם לכך, להבין מהם המסרים שתרצו להפיץ. מלבד המסרים, החליטו על ערוצי הפצה, הגדירו מדדים שתרצו לבחון לאורך זמן, מנו אחראיים על יישום התכנית, בנו תקציב והחלו ליישם את התכנית. כאשר אתם יוצאים לדרך הקפידו להיות אותנטיים ונאמנים למי שאתם, ולא פחות חשוב – שמרו על עקביות.
החליטו על הפלטפורמות בהן תשווקו את המסרים, והשתמשו באמצעים ויזואליים כמו תמונות גרפים או סרטונים. ארגנו מפגשים פיזיים והקפידו להשתמש בתכנים מקצועיים אשר מכוונים לקהל היעד. לא פחות חשוב – הפכו את סביבת העבודה למיטבית. צרו סביבת עבודה נעימה מכל ההיבטים החל מהפן הוויזואלי והעיצובי ועד יצירת מפגשי חברה ונקודות חיבור בין העובדים למותג. ולבסוף הפכו את העובדים לשגרירים, והעניקו להם תמריצים על מנת שיפיצו את ערכי החברה ברשתות ובמדיות החברתיות.
כדי לדעת שאסטרטגיית המיתוג אכן עובדת עליכם לעקוב אחר הנתונים באופן מתמיד, ולבחון את המדדים שמעידים על כך שמיתוג המעסיק שלכם אכן עובד. מאוד חשוב להבין אילו אסטרטגיות עובדות היטב ואילו לא משרתות אתכם, ולעשות את ההתאמות הנדרשות לאורך הדרך כדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר.